Articol din categoria: Medicina muncii

Medicina muncii

Centrul Medical Alsamed prin cabinetul de Medicina muncii presteaza servicii medicale de medicina muncii:

·        Consultaţii pentru stabilirea aptitudinii în muncă si eliberare fise de aptitudine

·        Consultaţii de control medical la angajare, periodic, reluarea activităţii

·        Consultaţii de specialitate pentru suspiciuni de boli legate de profesie, recomandări de internare sau tratament ambulator

·        Supravegherea medicală a personalului in vederea stabilirii riscurilor profesionale

·        Evaluare si avizare Psihologica

·        Imagistica medicala ecografica

·        Eco-Doppler vascular

·        Electrocardiografie

·        Analize laborator

·        Consultaţii interclinice

30 September 2013
Comments Off on
Articol din categoria: AVIZE PSIHOLOGICE

AVIZE PSIHOLOGICE

Servicii oferite si tarife:

Psihologie clinica: 

-        evaluare psihologica nivel de expertiza handicap, B. Alzheimer, dementa senila, dementa vasculara etc -  70 lei

(more…)

3 July 2012
Comments Off on AVIZE PSIHOLOGICE
Articol din categoria: Interviuri

                                        Interviu

  1.  Cardiopatia ischemica este tot mai des intalnita. Care ar fi simptomele care prevestesc o astfel de boala?

 

Cardiopatia ischemica sau boala cardiaca ischemica este, intradevar, o boala tot mai des intalnita, este o boala cronica, grava, amenintatoare de viata. Ischemia se refera la o lipsa a oxigenului datorata îngustarii lumenului arterelor coronare care iriga inima si apare cand necesitatile de oxigen ale miocardului sunt mai crescute, la efort, emotii, frig etc.

Cea mai obisnuita cauza a ischemiei miocardice este ateroscleroza la nivelul arterelor coronare, provocand cel putin 90 % din evenimentele ischemice coronare. Ateroscleroza produce o scadere a perfuziei sanguine catre muschiul inimii în stare de repaus si limiteaza cresterile adecvate atunci când necesarul de flux sanguin este marit.

De asemenea, fluxul sanguin coronar poate fi limitat prin trombi arteriali, spasm, emboli coronari, precum si prin aortita din sfilis si anomaliile congenitale.

Simptomul principal care prevesteste boala cardiaca ischemica este angina pectorala, caracterizata prin aparitia durerii toracice anterioare, in dreptul inimii sau in spatele sternului si este o durere, care apare la efort, stres sau frig dar nu in repaus; durerea este descrisa de obicei ca o greutate, presiune, strivire, sufocare, asfixie si dispare la intreruperea efortului. Acest simptom este de obicei de natura constrictiva si dureaza 1-5 minute. Durerea poate iradia spre umarul stâng si spre ambele brate, în special spre antebrat si mâna stanga. De asemenea, ea poate iradia spre spate, gât, maxilar, dinti si epigastru.

 

Cardiopatia ischemica poate fi asimptomatica (silentioasa) si inseamna prezenta leziunilor coronare dar fara aparitia de durere toracica, ceea ce complica stabilirea precisa a diagnosticului si se manifesta numai ca sufocare la efort sau in repaus, prin prezenta unor tulburari de ritm cardiac sau mai grav, prin infarct miocardic acut. Aceasta forma de cardiopatie nu este rara si apare mai frecvent la pacientii diabetici.

 

2.  Cum se stabileste diagnosticul de cardiopatie ischemica?

 

Diagnosticul se stabileste din anamneza, examenul clinic si investigatiile paraclinice. Anamneza amanuntita, adica analiza informatiilor obinute din relatarile pacientului cu suspiciune de cardiopatie ischemica pentru a descoperi antecendente familiale de cardiopatie ischemica, diabet, dislipidemie, hipertensiune arteriala etc.

Examenul clinic general evidentiaza factorii de risc asociati bolii iar auscultatia poate releva insuficienta ventriculara stânga, insuficienta mitrala, stenoza aortica, insuficienta aortica, hipertensiune pulmonara, cardiomiopatia hipertrofica si chiar edem pulmonar.

Electrocardiograma (ECG) in ischemie, reproduce, in general, modificarile caracteristice, cum ar fi anomalii ale repolarizarii prin negativarea unor unde si când este mai grava, prin denivelarea unor segmente. Diagnosticul se stabileste si cu ajutorul testului de efort prin reproducerea durerii la efort si/sau aparitia de modificari pe ECG la efort.

 

3.  Exista tratamente pentru acest tip de boala?

Tratamentul cardiopatiei ischemice depinde de forma de manifestare (angina pectorala stabila, instabila, insuficienta cardiaca, aritmii, infarct miocardic). In principal presupune masuri igieno-dietetice, tratament medicamentos si tratament de revascularizare miocardica.

Exista mai multe clase de medicamente, administrate singure sau în combinatie, care se recomanda pentru ameliorarea simptomelor si reducerea frecventei crizelor de angina pectorala si pentru preventia infarctului miocardic acut.

Cand terapia medicamentoasa nu este eficienta se pot aplica proceduri chirurgicale: angioplastia coronariana – o procedura interventionala de dilatare a unei artere coronare sau by-pass coronarian – o procedura chirurgicala care consta in implantarea unui vas de sange in locul segmentului blocat pentru a restaura fluxul sanguin in zona respectiva astfel incat sa se asigura aportul de sange in tesutul miocardic. Uzual, sunt utilizate grefe din venele safene.

 

4.  Ce recomandari dati persoanelor aflate in aceasta situatie?

Recomand persoanelor care au resimtit aceasta durere: sa se prezinte de urgenta la medic; Orice intarziere poate pune in pericol viata!

Pacientii cu cardiopatie ischemica trebuie sa înteleaga foarte bine conditia lor si sa realizeze ca pot trai o viata lunga si activa daca respecta planul de tratament care trebuie sa cuprinda, regim alimentar, tratarea conditiilor agravante, adaptarea activitatii, tratamentul factorilor de risc, terapia medicamentoasa pentru angina, si  uneori considerarea revascularizatiei interventionale.

 

 

14 December 2011
Articol din categoria: Tarif servicii medicale

 

ECOGRAFIE  ABDOMINALA fara interpretare si recomandari                     100 RON
ECOGRAFIE  ABDOMINALA cu interpretare si recomandari                      150 RON
ECOGRAFIE  ABDOMEN SUPERIOR cu interpretare si recomandari        80 RON
ECOGRAFIE  ABDOMEN INFERIOR cu interpretare si recomandari         80 RON
ECOGRAFIE TIROIDA fara interpretare si recomandari                                100 RON
ECOGRAFIE TIROIDA cu interpretare si recomandari                                   150 RON
ECOGRAFIE MAMARA fara interpretare si recomandari                             100 RON
ECOGRAFIE MAMARA cu interpretare si recomandari                               150 RON

 

 

 

22 May 2011
Articol din categoria: Interviuri

  Interviu Obezitatea

1.   Care ar fi problemele de sanatate asociate cu obezitatea?

Obezitatea este conditia patologica cea mai des intalnita in clinica medicala, fiind printre cele mai grave probleme de sanatate cu care se confrunta omenirea in secol XXI, aflandu-se in primele locuri de cauzalitate majora de moarte, pe locul doi in unele state hiperindustrializate. (more…)

31 July 2010
Articol din categoria: Ciroza hepatica

                                                                                           Ciroza hepatica

Ciroza hepatica este o boala cronica, progresivă, caracterizata prin dezorganizarea arhitectonicii hepatice, hipertensiunea portală şi insuficienţă hepatocitară datorită transformarii ţesutului conjuntiv in benzi de scleroză, determinată de distracţia celulelor hepatice şi de formarea de noduli de regenerare.
(more…)

29 April 2010
Articol din categoria: Boala cardiaca ischemica

                        Boala cardiaca ischemica (BCI) 


Generalitati
Boala cardiaca ischemica, boala coronariana ischemica sau cardiopatie ischemica este o tulburare produsa de scaderea cantitatii de sange care iriga inima prin micşorarea sau suprimarea circulaţiei arterelor coronare si in consecinta, insuficienta cantitatii de oxigen necesara muschiului inimii pentru a si indeplini rolul sau contactil.
(more…)

24 April 2010
Articol din categoria: Hipertensiunea arteriala

Tratamentul hipertensiunii arteriale

Tratamentul hipertensiunii arteriale, trebuie să vizeze anumite obiective şi în primul rând normalizarea valorilor tensionale. El trebuie să ţină seama de anumite principii şi orientări:
– regimul alimentar cu putina sare sau fara sare, în funcţie de valorile si stadiul hipertensiunii, varsta, boli asociate.
. (more…)

23 February 2010
Articol din categoria: Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala e o boala caracteriat prin cresterea presiunii sistolice si a celei diastolice peste valorile normale. Se considera valori normale pentru presiunea maxima 140 – 150 mm Hg, iar pentru minima 90 mm Hg.
(more…)

21 February 2010
Articol din categoria: Agorafobia
Agorafobia
Agorafobia este teama de a se afla in spatii largi, aglomerate (magazine, piete, cinematografe, mijloace de transport in comun etc) este considerata cea mai raspandita si mai invalidanta dintre fobii. Se apreciaza ca aproximativ 5% din populatie sufera in grade diferite de aceasta tulburare. Persoanele cu agorafobie prezinta teama de a se afla in locuri sau situatii din care ar fi dificil sau jenant sa iasa sau in care nu dispun de ajutor in cazul producerii unui atac de panica  ori a unor manifestari similare panicii ( de exemplu frica de a avea un atac subit de ameteala sau un atac de diaree). (more…)
20 February 2010